27 år senere og udviklingen fortsætter

Anders Dencker, DENCKERs direktør, var 33 år gammel, da han i januar 1996 besluttede, at det var tid at få fod under eget bord. Maskinarbejderen opsagde sit gode, faste job som værkfører på en større produktionsvirksomhed i Skive. Født og opvokset i Glyngøre - lige på den anden side af Limfjorden og skråt overfor Nykøbing Mors - var Anders ikke i tvivl om, at det var på Limfjordens perle, øen Mors, at hans iværksætterdrøm skulle stå sin prøve.

Skulle kunne bære sig selv

Års målrettet opsparing blev omsat i et 50 m2 lejet lokale, et par brugte, manuelt betjente maskiner, nogle hjemmeprintede visitkort og en gabende tom ordrebog. Dencker Værktøj var en realitet.

Anders ser tilbage: ”Det var nogle nervøse måneder, hvor jeg kørte land og rige rundt med min lille præsentationsmappe og talte for min virksomhed. Og telefonen, den ringede stort set ikke. Der var godt nok en, der snakkede om, at man kunne få noget iværksætterydelse fra det offentlige. Men det var ikke rigtigt noget for mig, syntes jeg."

Dencker Værktøj skulle kunne bære sig selv, mente direktøren, om end Anders' tro på sin virksomheds bæredygtighed kom under et stigende pres, som ugerne uden opgaver gik.

Fra ingen vind til medvind på ni timer

"Det var en mandag i marts, det hele vendte. Op ad formiddagen ringede de fra Malte Haaning Plastic, der også har til huse i Nykøbing Mors. De takkede ja til mit tilbud om en serie produktionsforme. Om eftermiddagen kunne jeg skrive endnu en ordre i bogen. Den kom fra en plastproducerende virksomhed længere nede i Jylland. Så klokken 7, da jeg mødte på arbejde den morgen, overvejede jeg alvorligt Dencker Værktøjs fremtid. Ni timer senere, da jeg kørte hjem, vidste jeg, at jeg skulle i gang med at ansætte min første medarbejder. Det var fantastisk!" 

Snart var to sæt hænder ikke nok; endnu en værktøjsmager blev ansat. 

"Allerede der i den spæde start gjorde vi os umage med at skabe en god og uhøjtidelig arbejdsplads," fortsætter Anders. "Arbejdsklima og arbejdsglæde er to sider af samme sag - og fornemmer man, at ens arbejdsplads sætter pris på ens indsats, så giver man den en ekstra skalle, når det brænder på."   

Produktionslokaler 95-doblet på 25 år

Efter blot et år var antallet af kunder, opgaver, medarbejder og maskiner i hastigt vækst – det var nødvendigt at finde nye og større produktionslokaler.

Dem fandt Dencker Værktøj på N. A. Christensensvej 29 i Nykøbing Mors’ industrikvarter. Enorme 200 m2 havde virksomheden nu til rådighed.

”Følelsen af plads, overblik, orden og muligheder var kolossal efter flytningen,” husker Anders. ”Det var sådan en tilfredsstillelse, når vi hvert år op til juleferien tømte det - syntes vi dengang - enorme produktions gulv for maskiner og malede det med lys grå betonmaling i højglans, der skulle hærde juleferien over. Vi havde simpelthen ikke fantasi til at forestille os, at også dette gulv skulle blive for trangt.”

Fra Dencker Værktøj til DENCKER A/S

I 2006 flyttede Dencker Værktøj til 1.000 m2 på Færøvej 2 – de blev i 2011 fordoblet til 2.000 m2. Sidenhen er lokalerne blevet udvidet i 2017 med 1400m2 og igen i 2021 med 1350m2, til de nuværende 4750m2. Der skulle være plads til alle medarbejdere, og det nødvendige produktionsapparat, - til nu at være den fullservice partner for plastindustrien, der siden 2013 har heddet DENCKER A/S.

Anders slutter med et smil: ”Det har været en stor oplevelse at få lov til at stå i spidsen for DENCKER i 25 år. Virksomhedens gode udvikling er ene og alene båret frem af usædvanligt dygtige og loyale medarbejdere. Vi har sammen skabt den der positive stemning i hverdagen, der får en til at blive ved – også når der indimellem har været modvind. DENCKER kan nemlig ikke bære sig selv - DENCKER bliver båret af medarbejderne!”

Kontakt

Anders Dencker

Anders Dencker

CEO

Telefon: (+45) 60 40 00 50

ad@dencker.net